Corona heeft ons bijgebracht dat ontmoetingen met vrienden bijzonder waardevol zijn. Het heeft ons ook geleerd dat alleen of met twee fietsen wel eens plezant kan zijn, maar dat met meer toch meer mogelijkheden biedt. SAMEN eens naar Koersel, Brustem, Kanne, Scherpenheuvel, Valkenburg, Kotem, Zoutleeuw, Tongeren,… fietsen met halfweg een koffiestop om wat te kunnen ‘zeveren’… leuk toen het eindelijk weer kon.
En daar heeft het door ‘onze’ Maurice opgestarte whatsapp-groepje de ‘fietsmaten’ bij geholpen. Het concept is eenvoudig en laagdrempelig. Wie ergens naartoe wil, zet het op de ‘fietsmaten’ en wie mee wil kan dat. Zelf plakte ik er de naam clubrit op.
Aanvankelijk liep het wat stroef, maar ondertussen vormen we op onze zaterdagtochten toch regelmatig een GENKER TRAPPERS GROEP van om en bij de tien fietsers. Een leuk groepje dus dat het fietsen plezant maakt. Wie weet wordt ons groepje nog een begrip waar anderen bij willen aansluiten en eventueel ook lid worden.
Laten we dit initiatief de kans geven om te groeien. Tijdens de komende herfst- en winterperiode zal groeien wellicht niet aan de orde zijn. Maar eens lente en daarna zomer gaan we er voluit voor. En mocht er iemand zijn die momenteel nog geen deel uit maakt van het whatsapp-groepje maar toch interesse heeft om mee te fietsen… neem dan contact op met Maurice Panis.